Konservatiivse Austria Rahvapartei (ÖVP) juhitud valitsus teatas, et riigi umbes üheksast miljonist elanikust on vaktsineerimata umbes kaks miljonit, vahendab Reuters.

Laialt on aga levinud skeptilisus ka ÖVP enda sees ja politseis selle meetme rakendamise suhtes: näiteks on raske kindlaks teha, kas inimene on teel tööle, mis on lubatud, või poodi mittehädavajalikke asju ostma, mis ei ole lubatud.

„Minu eesmärk on väga selge: saada vaktsineerimata inimesed vaktsineerituks, mitte vaktsineerimata inimeste luku taha panemine,” ütles liidukantsler Alexander Schallenberg Austria ringhäälingule ORF.

Eesmärk on võidelda nakatumise kasvuga rekordtasemele, millele aitab kaasa vähene täielik vaktsineeritus, vaid 65% elanikkonnast, mis on üks madalamaid Lääne-Euroopas.

Vaktsiinivastasust õhutab Austrias paremäärmuslik Vabaduspartei (FPÖ), mis on suuruselt kolmas jõud parlamendis ja kavatseb valitsuse koroonapoliitika vastu laupäeval meeleavalduse korraldada.

FPÖ juht Herbert Kickl teatas aga, et andis ise positiivse koroonatesti. Tal on kerged sümptomid ja palavikku ei ole, aga ta ei saa karantiinimeetmete tõttu laupäevasel meeleavaldusel osaleda.

Jaga
Kommentaarid