Liverpooli linnapea Joanne Anderson kuulutas taksojuht David Perry kangelaseks kahtlusaluse autosse lukustamise eest, vahendab BBC News.

Terrorismiseaduse alusel on Liverpoolis vahistatud neli meest.

Loode terrorismivastase politsei juht Russ Jackson ütles, et takso reisija näib olevat valmistanud improviseeritud lõhkekeha, mis plahvatuse põhjustas. Mehe motiiv ei ole veel teada, lisas Jackson.

Jacksoni sõnul teab politsei nüüd ründaja isikut, aga ei avalda seda veel.

Jacksoni sõnul võttis Perry reisija peale eile Rutland Avenuelt Sefton Parki lähedalt.

„Reisija, mees, palus end viia Liverpooli naistehaiglasse, mis oli umbes kümneminutise sõidu kaugusel,” ütles Jackson. „Kui takso lähenes mahapanemiskohale haigla juures, toimus autos plahvatus. See mattus kiiresti leekidesse. Tähelepanuväärselt pääses taksojuht autost.”

Jacksoni sõnul sai taksojuht oma vigastuste vastu abi ja on juba haiglast välja lastud.

Politsei sõnul toimusid haigla lähedal sõdades hukkunute mälestuspäeva üritused ja plahvatus toimus vahetult enne kella 11, kui algas kaheminutiline vaikusehetk.

„Me ei saa praegusel hetkel sellega mingeid seoseid tõmmata, aga see on uurimisliin, mida mööda me liigume,” ütles Jackson.

Politsei kinnitas ka, et täna vahistati juhtunuga seoses neljas, 20-aastane mees. Varem olid vahistatud 21-, 26- ja 29-aastane mees. Jacksoni sõnul usutakse, et nad on taksoreisija kaasosalised.