LTV ajakirjanike poole pöördus üks naine, kes rääkis, et tema 86-aastane isa otsustas sel nädalal lõpuks siiski end vaktsineerida lasta. Naine helistas perearstile Riias, aga õde teatas seal, et praegu vaktsineerimist ei toimu, sest ei ole vaktsiine, vahendab Läti Delfi.

Vaktsineerimine elukoha järgi on aga ainus viis, kuidas eakas mees võiks vaktsiini saada. Naine helistas Läti vaktsineerimise infonumbrile ja seal küsiti, kas ta on perearsti poole pöördunud. Jaatava vastuse peale öeldi, et kui nädala jooksul ei ole keegi ühendust võtnud, helistagu ta samal numbril tagasi.

Kõnealune perearst keeldus olukorda LTV-le kommenteerimast ja riiklikust tervishoiuteenistusest öeldi, et arst ei ole viimase kolme nädala jooksul koroonavaktsiine tellinud.

Seda, et vaktsineerimisjärjekorras tuleb oodata 2-3 nädalat, rääkisid ka teised inimesed. Rēzeknest pärit mees märkis, et talle pakuti vaktsineerimisaega 9. novembriks. LTV ajakirjanikud tegid kindlaks, et Rēzekne haiglas on esimesed vabad vaktsineerimisajad 16. ja 17. novembril.

Läti vastutavad ametkonnad kinnitasid, et vaktsiine jätkub kõigile, aga planeerimine ja organiseerimine lonkab. Lahendus lubati leida lähiajal, sest näiteks Riias töötavad vaktsineerimiskeskused täiskoormusega ja ka mujal on nõudmine osutunud suuremaks, kui planeeriti.

Jaga
Kommentaarid