Ilmselt tabas Hüsgest pähe kukkunud tala, kui ta ohvreid aitama tormas, ja ta vajas pärast seda tänaseni 24-tunnist hooldust. Tema abikaasa sõnul suri Hüsges pikaajalise haigusega seotud infektsiooni tagajärjel, vahendab BBC News.

Tuneeslane Anis Amri, kes oli teada kui džihadist, sõitis veokiga Breitschaidplatzil rahva hulka. Ta põgenes Itaaliasse ja politsei lasi ta neli päeva hiljem Milanos maha.

Varjupaigataotlusele eitava vastuse saanud Amri lasi 2016. aasta 19. detsembril alguses maha veokijuhi ja sõitis siis sisse jõuluturule.

Jõuluturul suri kohe 11 inimest ja veel paljud said vigastada. Järgmisel aastal avaldatud raportis leiti, et Amri jälgimine oli lõpetatud, kuigi politseid oli hoiatatud, et ta oli potentsiaalselt vägivaldne islamist.

49-aastane Hüsges oli üks esimestest, kes vigastatutele appi tõttas.

„Ta jooksis aitama, aga tuli varsti tagasi, sest miski oli ta pead vigastanud,” ütles abikaasa Hartmut Hüsges 2019. aastal ajalehele Tagesspiegel. Seejärel langes Hüsges koomasse.

Lõpuks lasti Hüsges haiglast välja ja ta oli kodusel hooldusel. Ta suri varem sel kuul.

Rünnakus ellujäänute ja hukkunute omaste esindaja Astrid Passin on kutsunud lisama Hüsgesi nime mälestusmärgile Keiser Wilhelmi mälestuskiriku trepil, mis asub väljaku ääres, kus rünnak aset leidis.