"Jah, ja loodame, et ta ise ka soovib seda," ütles riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid septembris vastuseks küsimusele, kas toetatakse endiselt haridus- ja teadusministrilt saadikupuutumatuse äravõtmist, kuna prokuratuur soovib talle süüdistuse esitada.

Mailis Reps ise arvas saadikupuutumatuse teemast ETV "Pealtnägijas" üldsegi nii: "Mis puudutab saadikupuutumatust, siis see on väga kummaline asi. Kui võiks minu tagasihoidliku arvamuse öelda, siis selle võiks seadusest välja võtta."

Miks Keskerakonnast täna saadikupuutumatuse äravõtmiseks vaatamata nendele sõnavõttudele ühtki häält ei tulnud? "51 häält oli vaja. Otsus tehtud, selgus olemas, puutumatus võetud," ütles Jaanus Karilaid täna Delfile. "Lisaks ei olnud Mailist eile ega täna fraktsiooni koosolekul," lisas ta.

Keskerakonna fraktsioon Mailis Repsilt saadikupuutumatuse võtmise hääletusel

Lõplikul kujul kahtlustuse esitas prokuratuur Repsile augustis. Selle kohaselt olevat ta pööranud haridus- ja teadusministrina oma kasuks 3579,06 euro ulatuses talle usaldatud vara.

Teiseks kahtlustatakse 6155,15 euro ulatuses varalise kasu saamises ebaõige ettekujutuse loomise teel. Algselt tõstatas teema Õhtuleht, kes avaldas mullu 17. novembril loo sellest, kuidas Repsi laste transportimiseks kasutatakse ministeeriumi sõidukit ja autojuhti.