TRUTH Social luuakse uue ettevõtte kaudu, mis asutatakse Trump Media and Technology Groupi ja ettevõtte ostmiseks mõeldud eriettevõtte ehk SPAC-i ühinemise teel, öeldi pressiteates, vahendab Reuters.

„Me elame maailmas, kus Talibanil on Twitteris tohutu esindatus, aga teie lemmik Ameerika president on vaigistatud. See on vastuvõetamatu,” teatas Trump oma kirjalikus avalduses.

„Ma olen põnevil, et saan väga varsti TRUTH Socialis välja saata oma esimese TÕE. TMTG asutati missiooniga anda hääl kõigile. Ma olen põnevil, et saan varsti alustada oma mõtete jagamist TRUTH Socialis ja anda Big Techile vastulöök,” lisas Trump.

Sotsiaalmeediaplatvormi beetaversioon peaks käivituma järgmisel kuul ja täielikult peaks see tööle hakkama 2022. aasta esimeses kvartalis, mis on esimene kolmest etapist ettevõtte plaanides. Sellele peaks järgnema registreerimisega videoteenus TMTG+, mis peaks sisaldama meelelahutust, uudiseid ja podcast’e.

Ettevõtte visioon on lõpuks konkureerimine Amazoni AWS-i ja Google Cloudiga.

„Big Tech on konservatiivseid hääli nii kaua maha surunud,” ütles endise presidendi poeg Donald Trump Jr intervjuus Fox Newsile. „Täna allkirjastas minu isa lõpliku ühinemisleppe, et moodustada see, millest lõpuks saab Trump Media and Technology Group ja TRUTH Social – platvorm kõigile oma tunnete väljendamiseks.”

Twitter, Facebook ja teised sotsiaalmeediaplatvormid panid Trumpi keelu alla pärast seda, kui sajad tema toetajad ründasid 6. jaanuaril USA Kapitooliumi.