Türgi välisministeeriumi sõnul tulevad kohtumisel arutlusele riikide kahepoolsed suhted, Türgi Euroopa Liidu liikmelisuse saamise protsess ning regionaalsed ja rahvusvahelised teemad.
Võimalike arutluskohtade seas on põgenikeküsimus, inimõigused ja Türgi roll NATOs, vahendab dpa.

Kohtumine on märgiline, kuna nii Türgi kui Saksamaa omavad põgenikekriisis võtmerolli, kuid kahe riigi suhted on viimastel aastatel olnud rahutud. Türgi on üks suurimaid migrantide maalelubajaid, olles juba vastu võtnud ligi 3,7 miljonit sõjapõgenikku Süüriast ning sadu tuhandeid asüülitaotlejaid muudest riikidest, sealhulgas Afganistanist. Erdogan on see-eest korduvalt öelnud, et tema riik rohkem põgenikke, näiteks Afganistanist tulijaid, vastu ei võta.

Merkel on üks Türgi ja EL-i vahelise põgenikeleppe autoritest. Leppe alusel saab Türgi muuhulgas majanduslikku toetust riigis viibivate Süüria põgenike eest. Euroopa Liit on avaldanud soovi maksta toetada Türgit täiendava 3,5 miljardi euroga, lootuses, et osa sellest rahast läheks Afganistani põgenike abistamiseks.

Viimastel aastatel on Türgi ja Saksamaa suhted olnud tormilised. 2017. aastal süüdistas Erdogan saksa kantslerit natsismis. Saksamaa on Türgit süüdistanud inimõiguste rikkumises ja Türgi-kriitiliste saksa kodanike ebaseaduslikus vangistamises. Alles möödunud teisipäeval mõisteti Türgis kaheks aastaks vangi kurdi päritolu saksa kodanik, kes oli avaldanud Erdogani valitsuse suhtes kriitilisi postitusi sotsiaalmeedias, vahendab dpa.