Vabariigi presidendi välisnõunik Celia Kuningas-Saagpakk sõnas, et riigipea Alar Karise esimene külaskäik võõrsile viib Eesti lähedaste naabrite Läti ja Soome juurde, kinnitamaks senise tiheda suhtluse jätkumist.

„Meid seob Läti ja Soomega tugev ajalooline sõprusside ning lähedane koostöö nii Euroopa Liidus, NATOs kui ka laiemalt. Presidendid arutavad aktuaalseid Euroopa Liidu ja koroonakriisi teemasid, koostöö tihendamise võimalusi ja meie piirkonna julgeolekut puudutavaid küsimusi,“ lisas ta.

Karis saabus Riiga tänasel õhtupoolikul, alustamaks homme kell üheksa hommikul tiheda ajakavaga päeva. President reisis lõunanaabrite juurde AirBalticu lennuga, mis oli spetsiaalselt tema esmavisiidi auks Eesti lipu toonides tegemist oli lennufirma üllatusega ametisse astunud riigipeale.

Ühe päevaga kolm pealinna

Esimene homne päevakavapunkt hõlmab Läti riigipea Egils Levitsiga tutvumist, misjärel annavad Eesti ja Läti president ühise pressikonverentsi. Lisaks sellele on Karisel plaanis külastada Eesti suursaatkonda Riias ning anda intervjuu Läti televisioonile ning ajakirjale Ir.

Pärastlõunal on riigipea Helsingis, kus ta kohtub Soome presidendi Sauli Niinistöga. Presidendid annavad pärast kohtumist ühise pressikonverentsi, mida saab vaadata ülekande vahendusel veebilehelt presidentti.videosync.fi/live.

Eesti riigipeal on kavas külastada värskelt renoveeritud Eesti suursaatkonda ning anda ka intervjuu ajalehele Helsingin Sanomat.

President Alar Karis naaseb ühes kaaskonnaga Eestisse neljapäeva õhtul.