IKEA Eesti sisekujundaja Eliise Tammekivi sõnul pakub IKEA ainulaadset võimalust muuta kodune elu paljude jaoks paremaks. „IKEA ning selle kodu- ja sisekujunduslahendused on oma kodu täiustamisel inspiratsiooniks paljudele üle maailma. Meie sisekujundajate meeskond on kõikide inspireerivate, praktiliste, individuaalsete ja jätkusuutlike kodulahenduste taga, seega meil on sõna otseses mõttes võimalus parandada tuhandete inimeste kodust igapäevaelu Eestis,” selgitas Tammekivi. IKEA Eesti sisekujundajate meeskond koosneb kümnetest spetsialistidest, kes hoolitsevad selle eest, et pood ja näidistesaal oleksid iga külastaja jaoks inspireerivad.

Tammekivi ütles, et sisekujunduslahenduste inspiratsiooni leidmine algab sageli süvateadmistest selle kohta, kuidas Eesti elanikud kodus elavad - millised unistused neil on ja milliste väljakutsetega nad iga päev kokku puutuvad. "Mõnikord saab inspiratsioon alguse ühest konkreetsest tootest, mille ümber moodustub sobiv sisekujundus. Kuna Eesti inimeste töötempo on tänapäeval kiire, on minu inspiratsiooniks loodus, rahu ja vaikus. Aga IKEA on mõeldud paljudele, mistõttu leiab igaüks oma kodule sobiva lahenduse 8000 erineva eseme seast olenemata sellest, kas eelistad loodusmotiive, julgeid värve ja mustreid või ringleb kõik hoopis kodu multifunktsionaalsuse ja selle elanike vajaduste ümber.”

IKEA visioon on parandada inimeste kodust elu

„Korras kodu on kõige alus. Erinevad hoiustamislahendused aitavad kõigel oma koha leida ja sorteerida ka need asjad, millel veel kodus oma kohta pole. Mida rahulikum ja visuaalselt puhtam on kodu, seda parem on seal puhata. Segamini toas on väga raske keskenduda ja puhata, sest alateadlikult näeme liiga palju asju, mis ei lase meie silmadel ning ajul puhata,” selgitas IKEA sisekujundaja. Ta lisas, et IKEA sisekujundajaid ajendab kirg kodu vastu – alati otsitakse võimalusi, kuidas muuta elu kodudes taskukohaste hindadega mugavamaks, ilusamaks ja hubasemaks.

IKEA sisekujundaja usub, et IKEA pakub suurepäraseid arenguvõimalusi nii professionaalsel kui ka isiklikul tasandil. „IKEAs on ainulaadne arenguvõimalus ettevõttes endas. Saab hõlpsalt vahetada osakondi ja liikuda karjääriredelil üles, näiteks vahetuse vanemaks, asetäitjaks või juhatajaks. Võib minna isegi välismaale ja töötada mis tahes IKEA üksuses üle maailma. Sinust võib saada parema koduse elu saadik kõikjal, kus soovite, andes sellega oma tööle veelgi suurema tähenduse.”

Tammekivi tõi välja, et IKEAs töötades meeldib talle, et iga meeskonnaliige on IKEA pere liige, alates koristajatest, logistikatöötajatest kuni hooajaliste töötajateni. “Kõik on võrdsed, suhtlevad omavahel ja kellessegi ei suhtuta üleolevalt. Töötajad on nagu pere, et rääkida sellest, mida nädalavahetusel tehti või millised on teie väljakutsed.”

IKEA avab oma esimese suure kaupluse Tallinnas 2022. aasta sügisel ja sellega seoses värbab uusi meeskonnaliikmeid erinevatele ametikohtadele – disainerid, müügikonsultandid, logistikatöötajad, restoranitöötajad jne. Kokku asub IKEA Tallinna kaupluses tööle ligi 300 inimest.

Jaga
Kommentaarid