"Kinnipidamisel osutas mees vastupanu, ta üritas autoga põgeneda ja riivas selle käigus läheduses parkinud sõidukit," kirjeldas sündmust Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares.

Varese sõnul oli politseinike eesmärk takistada mehe põgenemist, et ta ei jõuaks linnaliiklusesse, kus niivõrd ettearvamatu käitumine võib olla suureks ohuks kõrvalistele inimestele.

Politseinikud rammisid kahtlustatava sõidukit, takistades sellega tema edasist põgenemist, ning mees peeti kinni.

"Praeguseks oleme tuvastanud, et ta oli tarvitanud ka narkootilisi aineid, kuid täpsema joobe selgitab ekspertiis," märkis Vares.

Politsei kuulas mehe kahtlustatavana üle ning prokuratuur taotleb kohtult tema vahistamist.

"Kahtlustatavate kinnipidamisi planeerime võimalusel ette ning teeme kõik endast oleneva, et ei oleks ohtu kõrvalisetele inimestele, kahtlustatavale endale ega politseinikele. Kahtlustatava käitumist ei ole paraku võimalik ette näha ning oht tekibki seeläbi, et osutatakse vastupanu," selgitas Vares. "Kahtlustatava põgenemiskatse takistati täna kiirelt ning õnneks ei saanud keegi vigastada."

Mis juhtus Põhja-Tallinnas?

21. septembril sai politsei teate, et Põhja-Tallinnas rünnati noaga 40-aastast meest, kes sai raskelt viga ja toimetati haiglasse. Uurijad selgitasid välja, et kuriteos on alust kahtlustada kahte meest, kellest üks peeti kinni 27. septembril ja kes viibib kohtu loal vahi all.

Teise kuriteos kahtlustatava mehe, kes püüdis põgeneda, pidasid politseinikud kinni täna hommikul Mustamäel.