Video läks ringlema TikToki kontol @airip18, mis tekitas jälgijates küsimust, kui eetiline on niiviisi inimest vahistada. Kuna politsei saabumise hetkeks oli osa seltskonnast jõudnud juba autosse istuda ning relvataoline ese oli videos nähtud viibiva naise käes, tuli Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virka sõnul kiiresti reageerida.

Virk mainis, et olukordades, kus on kõrgendatud oht, kasutab politsei vajadusel jõudu. Samuti tuleb analoogsetes situatsioonides teha asjaosalistele põhjalik turvakontroll, mispärast antud videopildis ei märgatud midagi tavapäratut. „Neid võtteid on palju erinevaid ja kui rahvarohkel tänaval keegi järjepanu tulistab, siis ei kaaluta, kuidas oleks kõige eetilisem kahtlustatavaid kinni pidada, vaid kuidas saaks kõige kiiremini ohu kõrvaldada, ilma et keegi viga saab,” ütleb Virk.

Uurimise käigus selgus, et relvataoline ese oli stardipüstol ning keegi antud intsidendis õnneks viga ei saanud. Stardipüstolit kasutanud mees vahistati avaliku korra raske rikkumise tõttu kuriteos kahtlustatavana. Ka ülejäänud seltskond peeti kinni täpsemate asjaolude selgitamiseks.