Kui tema kandideerimise avalikuks tulemise järel oli pikaaegne Tallinna linnapea mõnda aega kidakeelne, siis nüüd otsustas ta oma otsust põhjendada.

"Täna selgitan teile põhjusi, miks ma otsustasin nendel valimistel ühineda valimisliiduga Vaba Eesti," kirjutas Savisaar oma sotsiaalmeediapostituses. "Mul ei olnud vaja selleks kasvada ega ümber kasvada. Kellega ma siis veel oleksin pidanud liituma? Tunnen Eesti parteisid liiga hästi, nüüd juba ka Keskerakonda. Vaba Eestit ei ole seni veel võimuga järele proovitud, ta ei ole valimistel käinud ega portfelle püüdnud. See seltskond suudab seista enda eest. Nimetage veel kedagi, kes on viis kuud järjest Toompeal meelt avaldamas käinud ja ei ole seejuures oma nägu kaotanud."

Savisaar märkis, et tema meelest pole Vaba Eesti valimisliidu puhul ainult tegu vaktsiinivastastega, vaid kooslusega, millel on lai platvorm - alustaddes Eesti siseasjadest ja lõpetades suhtumisega Euroopa Liitu.

"Mina olen vaktsineeritud ja sellega rahul. Aga ma olen vastu, kui seda peale sunnitakse ja töökohtadelt vallandamisega ähvardatakse. Loodan, et vaktsineerimise probleem jääb ajutiseks. Inimvabaduste kaotamine on kaugeleulatuvam ähvardus," avaldas tuntud poliitik oma seisukoha.

Toobal: Edgar, enne olid ju kohustusliku vaktsineerimise poolt?

Priit Toobali vastus:


"Hea Edgar


Kõige lugupidamise juures sinu vastu, ei saa ma aru sinu kandideerimisest valimisliidus. Olime meie just sinuga need, kes 9 aastat mööda Eestit ja erakonda sõitsime ning oma liikmeid keelitasime, et erakonnaliikmed oma erakonna nime all peavad kandideerima ja liitudesse pugejad erakonna poolt tunnustamist ära pole teeninud.


See valimisliit, kuhu sind on tiritud ei ole tõsiseltvõetav. Alles 3. aprillil avaldasid sa siinsamas Facebookis tekstijupi ja videolõigu, kus sa ei välista, et tulnuks kehtestada kohustuslik vakstsineerimine, nüüd aga oled ühes pundis koos vaktsiinivastastega.


Tsitaat sinu 3. aprilli postitusest: "Savisaare subjektiiv 5. Ma ei välista, et covid-19 puhul oleks pidanud algusest peale kehtestama kohustusliku vaktsineerimise kõigile...""