Ukraina siseministeerium kinnitas, et juhtum leidis aset kella 10 ajal hommikul Lisnõkõ asula juures Kiievi-Svjatošõnskõi rajoonis, vahendab UNIAN.

Šefir ise kannatada ei saanud. Sündmuskohale sõitis Ukraina peaprokurör Irõna Venedõktova. Alustati operatsiooni tulistajate tabamiseks.

Ukraina väljaande Vesti teatel on autojuht 1963. aastal sündinud Oleksandr Ivanko. Ta sai kolm kuulihaava ja viidi Feofanija haiglasse. Meditsiinitöötajate sõnul tema elu hetkel ohus ei ole.

Korrakaitsjate sõnul tabas autot üle kümne kuuli.

„Ma kinnitan fakti: tõepoolest kindlaks tegemata isikud tulistasid Sergi Šefiri autot. Kavatsused olid neil kõige järgi otsustades tõsised – automaadivalang läbistas auto,” ütles Venedõktova.

Venedõktova sõnul on rünnak väljakutse Ukraina korrakaitsesüsteemile.

„Kindlaks tegemata isikud tegid esialgsetel andmetel automaatrelvast kaliibriga 7,62 umbes 10 lasku. Selle tagajärjel sai haavata autojuht, kes on nüüd haiglasse viidud. Sündmuskohale sõitsin koos politsei ja prokuratuuri juhtkonnaga ka mina. Töötab uurimis- ja operatiivgrupp. Alustatud on menetlust esialgse kvalifikatsiooniga kahe või enama isiku mõrvakatse kohta (kriminaalkoodeksi paragrahv 115),” ütles Venedõktova.

Erakonna Rahva Teener parlamendifraktsiooni esimees David Arahhamia täpsustas, kus täpselt rünnak toimus.

„...See oli Hodossivka ja Lisnõkõ vahel. Tähendab tema kodust väljasõidul, metsast. Tulistati automaatrelvast. Tundub, et on 10... kuuliauku. Ja siis autojuht sõitis suure kiirusega, peatus alles Megamarketi juures, kust ta juba haiglasse viidi,” rääkis Arahhamia.

Ukraina ülemraada liige Jevgen Ševtšenko ütles ajakirjanikele, et Šefiri autojuht on raskes seisundis haiglas.

„David Arahhamia rääkis just Sergi Šefiriga ja leidis kinnitust informatsioon, et toimus rünnak. Autojuht viidi Feofanija haiglasse. Käib juurdlus... Šefiriga on kõik korras, ta oli autos,” ütles Ševtšenko.

„[Tulistati] mingist tulirelvast. Liikumise ajal toimus tulistamine,” lisas Ševtšenko.

Šefir on sündinud 1964. aastal Krõvõi Rigis. 2003. aastal asutas ta koos Zelenskõiga stuudio 95 Kvartal. Šefir on mitmete telešõude ja filmide stsenarist ning koos venna Borõssiga oli ta seriaali „Rahva teener” produtsent. Zelenskõi mängis selles seriaalis peaosa ehk Ukraina presidenti. 2019. aastal määrati Šefir päriselt presidendiks valitud Zelenskõi esimeseks abiks.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi viibib ise praegu ÜRO peaassambleel New Yorgis.