Pärast Cumbre Vieja vulkaani purset on evakueeritud umbes 5500 inimest ja hävinud vähemalt 120 elumaja, vahendab Guardian.

Maroto ütles eile õhtul, et valitsus tahab juba La Palmal olevatele või sinna suunduvatele turistidele kinnitada, et saar on endiselt ohutu, hoolimata pühapäeva pärastlõunal alanud purskest.

„Kõige tähtsam asi praegu on sellest puudutatud turistide ning nende, kes reisivad saarele täna või nädala jooksul, julgustamine,” ütles Maroto raadiojaamale Canal Sur. „Me anname informatsiooni, et turistid saaksid saarele reisida ja olla tunnistajaks millelegi nende jaoks kahtlemata enneolematule. See informatsioon annab turistidele teada, et saar on avatud ja ka seda, kas nende hotell on sellest puudutatud, et nad saaksid peatuda mujal ja nautida oma puhkust. Me võime ka võtta sellest viimast atraktsioonina, nii et paljud turistid, kes tahavad nautida seda, mida loodus on La Palmale toonud, saaksid seda lähinädalatel ja -kuudel teha.”

Maroto ütles, et riiklik turismiinstituut Turespaña ja saatkonnad annavad igasugust vajalikku informatsiooni, et saarest võiks saada atraktsioon turistidele, kes tahavad seda imelist looduslikku vaatemängu mõistlikult vaadata.

Maroto poliitilised oponendid olid kiired tema juttu tema vastu pöörama.

„Minister, see on täiesti kohatu!!!” teatas konservatiivse rahvapartei (PP) turismivaldkonna kõneisik Agustín Almodóbar. „Inimesed kaotavad oma kodusid!!!”

„Kas keegi saab kinnitada, et minister ütles seda, kui sajad inimesed kaotavad kõik, mis neil on?” küsis Twitteris PP peasekretär Teodoro García Egea.

Maroto püüdis selgitada, et esmane fookus on saarte elanike abistamisel.

„Täna seisame me koos ohvrite ja nendega, keda see puudutab, ja me mõtleme, kuidas jõuda tagasi normaalsuse juurde, mida loodus on muutnud,” ütles Maroto. „Tulevikus, lähinädalatel ja -kuudel, kui see katastroof on möödunud, mõtleme me, kuidas saame muuta kauni La Palma saare taas turismipiirkonnaks.”

Tsiviilkaitsevõimude andmetel on vulkaanipurse hävitanud 120130 elumaja.