Kui loetud oli 90,3 protsenti häältest, oli Ühtse Venemaa häältesaak föderaalvalimisringkonnas 49,65 protsenti. Ühemandaadilistes ringkondades oli Ühtne Venemaa pärast 90,19 protsenti häälte lugemist saanud 196 kohta, vahendab Interfax.

Võttes arvesse kohti, mille Ühtne Venemaa võib saada pärast riigiduumasse mittepääsenud erakondade häälte proportsionaalset jaotamist võitjate vahel, pretendeerib Ühtne Venemaa enam kui 300 kohale riigiduumas, mis kujutab endast konstitutsioonilist enamust.

Praegustel andmetel pääsevad föderaalnimekirja järgi riigiduumasse veel neli erakonda: Vene Föderatsiooni Kommunistlik Partei (KPRF) 19,56 protsendiga föderaalvalimisringkonnas, LDPR 7,51 protsendiga, Õiglane Venemaa-Patrioodid Tõe Eest 7,38 protsendiga ja uustulnuk Uued Inimesed 5,33 protsendiga.

Ühemandaadilistest ringkondadest on kommunistid saanud 14 kohta, Õiglane Venemaa-Patrioodid Tõe Eest seitse kohta ning LDPR, Jabloko, Kasvupartei, Kodanike Platvorm, Uued Inimesed ja erakond Kodumaa kõik ühe koha. Riigiduumasse pääseb ka kolm üksikkandidaati.

225 riigiduuma liiget valiti erakondade nimekirjade alusel ja 225 ühemandaadilistes ringkondades.

Ülejäänud erakonnad jäid viieprotsendilise künnise alla. Seitsmes piirkonnas, kus toimusid e-valimised, jõudis osalus Vene keskvalimiskomisjoni sõnul maksimumi lähistele – keskmiselt osales 93,21 protsenti. Kõige kõrgem osalus oli Moskvas (96,3 protsenti) ja kõige madalam Sevastopolis (89,64 protsenti).

Päevaleht on varasemalt kajastanud, et valimisel oli oodata ka tulemuste võltsimist. Enamasti piirdusid võimud siiski kõikvõimalike halduslike ja poliittehnoloogiliste trikkidega, näiteks vastaskandidaatide diskvalifitseerimine ja samanimeliste teisikute kasutamine.

Ühtlasi motiveeriti valijaid kingitustega, nagu Vladimir Putini määratud 10 000-rublane (115-eurone) pensionäride ja 15 000-rublane (175-eurone) sõdurite toetus.