Afganistani äärmusliikumine Taliban eitas tänagi teateid, nagu oleks üks nende ladvikust surma saanud. Kuulduste kohaselt sai mulla Abdul Ghani Baradar liikumise sisevaidluste käigus puhkenud tulevahetuses kuuli, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Talibani pressiesindaja Sulail Shaheen kinnitas täna, et antud väited on naeruväärsed ja möödunud nädalal Afganistani asepeaministriks nimetatud Baradar on täie tervise juures.

„Ta ütleb, et see jutt on täiesti väär ja alusetu," selgitas Shaheen Twitterisse riputatud teates. Taliban avaldas tõestuseks ka video, kus Baradar on Kandaharis kohtumistel. Uudisteagentuur Reuters ei suutnud video ehtsust ega selle jäädvustamise täpset aega tuvastada.

Baradari pole avalikkuse ees nüüd mõnda aega nähtud, ka ei kuulunud ta delegatsiooni hulka, kes kohtus üleeile Kabulis Katari välisministri Mohammed bin Abdulrahman Al-Thaniga.

Äärmusliikumine kinnitab ise, et jutud sisevõitlustest liikumise sees ei vasta tõele. Kuulduste järgi on poliitilist tiiba esindava Baradari toetajad läinud tülli militaarset suunda kehastava mõjuvõimsa Haqqani võrgustiku liidri Sirajuddin Haqqani omadega.