Suve lõpus otsustas haridusministeerium, et sel kooliaastal ei saa kool enam klasside kaupa õpilasi koroonajuhtumi pärast koju jätta. Nakatumise korral jääb koju vaid haige õpilane ning nagu teistegi haiguste puhul ei saa ta kodust õppetöös osaleda.

Ometi võttis Pärnumaal asuv Audru põhikool eile vastu otsuse, et järgmisel nädalal toimub kooli õppetöö kodus. Direktor Peep Eenraidi sõnul nõustusid selle sammu vajalikkusega ka terviseamet, haridusministeerium ning kohalik omavalitsus ehk Pärnu linn.

"50% õpilastest on lähikontaktsed," kirjeldas Eenraid laupäeva hommikul Delfile koolis vallandunud koroonapuhangut. "Meil pole anda õpetajaid klassi ette, sest ka nemad on haiged ja isolatsioonis."

"Füüsiliselt pole võimalik tunde teha, sest haigestunuid on palju," jätkas Eenraid. "Mõned õpetajad on täiesti rivist väljas, neile on leitud [distantsõppeks - toim] asendajad või on asendatud tunnid iseseisvate töödega."

Eenraid kinnitas, et selline otsus ei tulnud kergelt ning kõik on asjakohaste ametitega kooskõlastatud. Direktor lisas, et lapsevanemad leiavad tekkinud küsimustele vastused e-koolist.

Audru kool asub Audru alevikus, mis pärast 2017. aasta haldusreformi kuulub Pärnu linna alla. Audru koolis õpib Haridussilma andmetel sel õppeaastal 304 õpilast, õpetajaid töötab seal 25.