Naine juhtis 30. augusti õhtul kella 21.15 paiku Tartumaal Kambja vallas Soinaste külas sõiduautot BMW ja asus sooritama möödasõitu tema ees kiirusepiirangust aeglasemalt sõitnud autost. Möödasõidu käigus põrkas ta vastassuunavööndis kokku Honda mootorrattaga. Liiklusõnnetuse toimumise ajal oli väljas pime.

Mootorratast juhtinud 17-aastane noormees ja 15-aastane kaasreisijast tüdruk hukkusid sündmuskohal.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Kretel Tamme sõnul rikkus autojuht kahtlustuse kohaselt mitut liiklusseaduse nõuet. "Praeguseks on liiklusõnnetuse esmased asjaolud välja selgitatud ning seetõttu kuulas politsei autojuhi kuriteos kahtlustatavana üle. Liiklusseaduse järgi peab juht enne möödasõidu alustamist veenduma, et see ei ohusta teisi liiklejaid ja vastassuunavöönd on möödasõiduks piisavas ulatuses vaba. Lisaks peab juht möödasõidu katkestama, kui selle käigus ilmneb takistus, mida ta ei saanud või ei osanud enne möödasõidu alustamist ette näha. Praeguste tõendite põhjal ei olnud autojuht liikluses piisavalt ettevaatlik ning tema rikkumise tagajärjel toimus liiklusõnnetus, milles kahjuks kaks inimest surma said. Nüüd me jätkame tõendite kogumist, et traagilise õnnetuse uurimine põhjalikult läbi viia," ütles Tamm.

Auto, millest BMW juht mööda oli sõitmas, jäi pärast kokkupõrget sündmuskohal seisma ja politsei on selle juhi tunnistajana üle kuulanud.