Mulluse 6. juuni varahommikul mõni minut enne kella kolme öösel oli Tallinna vanalinnas asuva lokaali ees vähemalt kaks seltskonda. Ühes viibis toona 22-aastane Marko Vesi, teises 39-aastane Mihkel Haavel.

Harju maakohtu reedel tehtud otsuse põhjendustest nähtuvad ka tunnistajate kirjeldused sündmustest ja Marko Vesi tegevus rünnaku ajal ning paar päeva peale seda.

Turvakaamera salvestis näitas kohtukoosseisule, et Haavelil oli oma seltskonnas kella 02.58 ajal kerge nügimine endast pikema isikuga, kes oli konfliktis passiivsem. Toimus jalgadega vehkimine, pikem mees hoidis end kaitseasendis. Tüli lahendas verbaalselt seltskonnas viibinud kolmas isik. Konflikt, mida märkas väidetavalt ka teises seltskonnas viibinud Marko Vesi, lahenes rahumeelselt.

Järgnevad minutid võtsid aga traagilisema pöörde. Üks tunnistaja kõneles kohtule, kuidas kuulis enese selja tagant Vesit Haavelile ütlemas, et viimane saab peksa. Haavel vastanud: proovi. Tunnistaja pööras end ümber, nägi siis karjumist. Turskem osapool  Mihkel Haavel  olevat sel hetkel hakanud reageerima Vesi poolt näo suunas ootamatult tulevale löögile.