Eile kella 21.15 paiku õhtul sai häirekeskus teate Tartumaal Kambja vallas aset leidnud liiklusõnnetusest, milles hukkus kaks inimest - kokku põrkasid nimelt sõiduauto BMW ja mootorratas. Traagiline juhtum leidis aset Tõrvandi-Roiu-Uniküla 2. kilomeetril.

Mootorratast juhtinud 17-aastane noormees ja 15-aastane kaasreisijast tüdruk hukkusid sündmuskohal. BMW-d juhtinud 21-aastane naine toimetati tervisekontrolliks haiglasse. 21-aastane naine oli kaine ning tal olid autojuhiload. Mootorratturitel olid kiivrid peas. Õnnetus juhtus teelõigul, kus maksimaalne lubatud suurim sõidukiirus on 90 kilomeetrit tunnis.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist. Praegu on uurimises tehtud esmased toimingud, mille põhjal on alust arvata, et sõiduauto oli õnnetuse hetkel vastassuunavööndis.

"Autojuhi vigastused ei olnud rasked ja ta lubati haiglast kodusele ravile, kuid tema tervislik seisund ei ole veel võimaldanud teda üle kuulata," sõnas Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokurör Silva Rood.

Ta sõnas, et mootorratast juhtinud noormehel oli vastava kategooria juhtimisõigus. Mis asjaolud 30. augusti õhtupoolikul saatuslikult kokku langesid, tehakse selgeks juba menetluse käigus.

Prokuratuurist sooviti peale artikli ilmumist toonitada, et hetkeseisuga ei ole alust arvata, justkuii oleks autojuht oleks sõidu ajal telefoni kasutanud. Küll aga kontrollitakse Silva Roodi kinnitusel see asjaolu uurimise käigus veel täiendavalt üle.

"Prokuratuur avaldab liiklusõnnetuses hukkunud noormehe ja tüdruku lähedastele sügavat kaastunnet," märkis Rood lõpetuseks.