Niisiis ei olnud täit kindlust, kas Isamaa esimehel oli haiglasse sattumise hetkeks vaktsineerimiskuur lõpetatud.

Erakonna pressiesindaja kinnitas eile õhtul Delfile, et Seeder on saanud ühe vaktsiinidoosi. Seega ei ole tema vaktsineerimiskuur lõpetatud.

Urmas Reinsalu kinnitas laupäeval, et Seeder on hoolimata haiglasse sattumisest telefonitsi kättesaadav ning temaga suhtlemine kulgeb samavõrd libedalt kui täie tervise juures olles. „Täna telefonis arutasime temaga poliitikaga seotud asju. Soovisin talle ka tugevamat tervist. Ta oli nii-öelda külmavereline ja rahulik nagu ikka,“ ütles Reinsalu nädalavahetusel.

Eile kohtus Isamaa fraktsioon presidendikandidaadi Alar Karisega. Seeder osales kohtumisel pressiesindaja kinnitusel video kaudu.

Vaktsiin annab kindlama kaitse

Teadusnõukoja juht professor Irja Lutsar on korduvalt märkinud, et vaktsiinid hoiavad ära raske haiguse, aga ei hävita viiruse ringlust täielikult. Teisisõnu: lõpetatud vaktsineerimiskuur aitab hoiduda haiglasse sattumise eest.

Et vaktsineerimine aitab hoiduda koroonaga nakatumise eest, ilmestab ka ööpäevane nakatumisinfo. Eilne koroonastatistika näitas, et kõigist nakatunutest alla veerandi olid lõpetatud vaktsineerimiskuuriga, teisisõnu: kolmveerand nakkuse saanutest olid vaktsineerimata.

Haiglaravil viibivatest patsientidest 79 ehk 80,6% olid vaktsineerimata.