Ettevõtte nõukogu esimees Andrus Treier ütles Delfile, et 14 aastat aktsiaseltsi tüüri juures olnud juhi kärme lahkumine problemaatiline ei ole. "Ega Maarjo üksinda asutust juhtinud, juhatuses on olnud kolm liiget ning hirmu, et midagi päeva pealt seisma jääb, ei ole," rääkis Treier. "Plaan on praegu, et juhatus esitab oma nägemused ja mõtted. Eks nõukogus arutame ja paneme plaani paika," lisas ta.

Mändmaa sõnul on juhatusel juba olemas plaan, mis teisipäeval toimuvaks nõukogu koosolekuks ette valmistatakse. Selle kohaselt jääbki juhatusse edaspidi kaks liiget. "Oleme omavahel juba varasemalt pikaajalist strateegiat koostades näinud ette, mismoodi ettevõte muutub, kui vanade, kogukonnast eemal olevate erivajadusega inimeste kodude reorganiseerimine saab tehtud," selgitas ta.

Nõukogu esimees Andrus Treier möönis, et sotsiaalministeeriumil kui AS-i Hoolekandeteenused eest vastutajal on suuremate muutuste puhul ka suurem sõnaõigus. "Üldkoosolek on ju minister ning kui tal on kindel nägemus, siis seda peab arutama, aga täna kindlaid suuniseid pole," ütles ta.

Sel nädalal sai selgeks, et tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning sotsiaalminister Signe Riisalo esitavad sotsiaalministeeriumi uue kantsleri kandidaadiks AS-i Hoolekandeteenused praeguse juhi, kes on sama ametit aastatel 2002-2007 juba pidanud.