„Varsti, väga varsti,” vastas Lukašenka, kommenteerides ajakirjaniku küsimust oma võimaliku järglase kohta, vahendab Interfax.

Samas ütles Lukašenka, et konkreetset aega ennustama hakata ei maksa.

Lukašenka on presidendiametis alates 1994. aastast.

Lukašenka lubas, et tulevastel presidendivalimistel ta enam ei osale ega hakka ka kedagi nendel tagant tõukama.

„Aga kui tulevad presidendivalimised, luban ma teile, et ei hakka esile tikkuma, et ei osale, et ma seal kedagi esitan ja hakkan kedagi tagant tõukama, ei. Ma käitun ausalt,” ütles Lukašenka.

Lukašenka ütles samas, et saab olema viis inimest. „Ma uurin elulugu, kui ma neid ei tunne, ja saan neid kindlasti tundma,” lisas Lukašenka.

„Ma räägin kõigist kõike. Kuni selleni välja, et olen valmis avalikult nendega koos eetrisse minema, esitama küsimusi. Kõik on võrdsetel alustel. Aga võidavad Valgevenes kindlasti pragmaatilised, normaalsed inimesed,” ütles Lukašenka.

Lukašenka sõnul on pärast viimaseid valimisi sobivad kandidatuurid „kristalliseerunud”.

„Selgub, et meil on 15-20 inimest, kes võivad presidendiks kasvada. Nad on milleski minu sarnased. Sest mina olen nad üles kasvatanud, nad on kasvanud minu kõrval,” lausus Lukašenka ja täpsustas, et tema sarnased on nad oma ustavuse poolest.

„Nad on usaldusväärsed, nad ei hakka kedagi purustama. Ja see enamus, kindlalt valdav enamus hääletab nende poolt,” rõhutas Lukašenka.