Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 30. aastapäeva kontsert “Vaba Eesti!” toimub 20. augustil Tallinna Lauluväljakul, kokku tuleb vabamüüki 5000 tasuta piletit. Pileteid saab lunastada alates 7. augustist kell 12 Piletilevi müügipunktides või e-poes.

Üritusel osalemiseks palutakse esitada immuniseerimise, COVID-19 haiguse läbipõdemise või 48 tundi enne üritusele sisenemist teostatud negatiivne PCR testitulemuse tõend.

Tallinna Lauluväljaku Mere väravas on võimalik teha tasuta kiirtest. Kohapealne testimine toimub 19. augustil kell 13.00-18.00 ning 20. augustil kell 10.00-20.00. Kui test on negatiivne, saab külastaja vastava käepaela, mis tagab talle 20. augusti õhtul kontserdi pileti ettenäitamisel sujuva sissepääsu kontserdialasse.

“Piletit soetades tuleb valida vastavalt kas tervisetõendiga kutse või kohapeal testimisega kutse. Võtta kaasa tervisetõend ja isikut tõendav dokument,” selgitas kontserti produtsent Danel Pandre.

Eesti Vabariigi taasiseseisvumise märgilist, kolmekümnendat aastapäeva tähistavad kokku 450 muusikut 20. augustil Tallinna Lauluväljakul ja Tartus Eesti Rahva Muuseumi ees. “Tegemist on unikaalse, vaid ainult suure pidupäeva õhtuks kokku pandud sündmusega, kus korraga antakse kahes linnas kokku üle 10 tunni kontserti ning teles on viis ja pool tundi katkematut programmi ja laval on üle 70 palavalt armastatud artisti kuus koori, kaks orkestrit, 10 bändi, ” ütles 20. augusti öölaulupeo projektijuht Margus Kasterpalu.

Koos laulmise esimeses osas, algusega kell 19.00 kõlavad laulud, mis tõid meile vabaduse. Kontserdi teises osas tulevad kuuldavale kolmekümmend laulu kolmekümnest vabaduseaastast, mis on kõnetanud väga paljusid ja kandnud omas ajas olulist sõnumit.

Tartu kontserti piletid tulevad müüki järgmisel nädalal. Kontserdil osalemiseks kehtivad samad nõuded, mis Tallinna kontserdil. Vabamüüki tuleb kuni 500 tasuta piletit.

Taasiseseisvumise 30. aastapäeva tähistamiseks toimub mitmeid sündmusi üle-Eesti, täpsema info leiab aadressil 30aastat.ee.