Ilvese sild on Laagna tee alguses olev kergliiklejatele mõeldud sild, mis ühendab Lasnamäe kanali kaht kallast. Sild läheb aga remonti ja jääb kuni 31. augustini liiklejatele suletuks.

„On igati positiivne, et see oluline ühenduslüli Laagna tee kahe kalda vahel uue hingamise saab. Samuti on silla uuenemine üleskutseks nii Kadrioru kui ka Lasnamäe elanikele võtta ette jalutuskäik või rattasõit "vastaskaldale", sest mõlemal pool on palju kauneid paiku, mida nautida - olgu selleks Reidi tee promenaad ja Inglirand või Lasnamäel asuv Pae järv koos ümbritseva pargialaga,“ märkis Tallinna pressiteates Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kuidas saavad aga liiklejad vastaskaldale remondi ajal, küsis Delfi.

Tallinna pressiosakond vastas, et alternatiivne marsruut jalakäijatele on praegu Lubja, J. Vilmsi ja Vesivärava tänavate kaudu. Lisati, et koostöös ehitajaga arutatakse veel ümberkäigu lühendamist.

Praegu välja pakutud ümberkäik tähendab ühelt kaldalt teisele minna soovijatele ligi kahe kilomeetri pikkust ringi. Google Mapsi andmeil kulub selliseks jalutuskäiguks umbes 25 minutit.

Ümberkäik jalakäijatele

Eelseisvate ehitustööde käigus parandatakse Ilvese silla tehnilist seisukorda ja teekatendit ning uuendatakse valgustust ja piirdeid. Seeläbi muutuvad jalakäijate ja ratturite liiklemistingimused ohutumaks ja mugavamaks.

Ümberkäigu mõlemas otsas tähistab alternatiivset marsruuti selgitav märk. Sõidukite liiklus silla all on piiratud etapiviisiliselt sõiduradade arvu vähendamisega, mistõttu mõningane läbilaskevõime väheneb, kuid ümbersõitu ei kavandatud.

Tööde maksumuseks on 393 000 eurot ning tööde lepinguline tähtaeg on käesoleva aasta oktoober.