„Seda võime me kommenteerida kui ilmselget desinformatsiooni. Leedu vastu toimub hübriidrünnak ja sellise desinformatsiooni levitamine on selle näide,” ütles Bilotaitė, vahendab Leedu Delfi.

„See on jama, vendade Grimmide muinasjutud,” lisas Bilotaitė.

Leedu kaitseminister Arvydas Anušauskas hindas seda teadet provokatsiooniks.

„Me oleme Valgevene režiimilt provokatsioone oodanud. Tegelikult organiseerides kogu selle ebaseadusliku tee, kaasates sellesse tegevusse oma piirivalvurid, ei kontrolli nad minu arvates enam isegi alati olukorda,” ütles Anušauskas.

Anušauskas märkis, et ühtedes teadetes käskis Valgevene president Aljaksandr Lukašenka küsitleda tsiviilisikutest tunnistajaid, teises teates aga kinnitatakse, et surnukeha leidsid piirivalvurid.

Anušauskas juhtis tähelepanu ka sellele, et Valgevene ametiisikud avaldavad sellist informatsiooni, mida nad ei oleks saanud leitud iraaklaselt saada.

„Nad koostavad nüüd juba selliseid teateid, ilmselt oma piirivalvurite ebaseadusliku tegevuse alusel, sest nad rikuvad ka oma riigi seadusi, mis neil on. Nad lihtsalt ei täida neid, ei kaitse Valgevene piiri,” ütles Anušauskas.

Valgevene piirivalvekomitee teatas täna, et piiril suri Iraagi kodanik. Komitee esindaja Anton Bõtškovski sõnul püüdsid piirivalvurid mehele esmaabi anda, aga ta suri ikkagi.

Leedu piirivalvurid teatasid, et said väidetavast juhtumist teada meedia vahendusel.

Siseminister Bilotaitė ütles, et selliseid teateid võib tulla veel: „Me võime oodata erinevaid väljamõeldud lugusid, sest see ongi eesmärk – meid, meie piirivalvureid kompromiteerida, kompromiteerida Leedut.”

Küsimusele, kas Leedu piirivalvuritel on tulnud jõudu kasutada, vastas Bilotaitė, et selliseid andmeid tal ei ole.