Õnnetuspaiga avastasid täna hommikul kella 6.45 ajal juhuslikud möödasõitjad Otepää vallas Tatra-Otepää-Sangaste tee 46. kilomeetril. Esialgsetel andmetel kaldus Toyota Avensis, mida juhtis 18-aastane kohalik mees, vastassuunavööndisse ja põrkas seal kokku vastu sõitnud kaubikuga Citroën Jumper, mida juhtis 64-aastane naine. Mõlemas sõidukis olid vaid juhid, paraku hukkusid mõlemad raske avarii tagajärjel.

Politsei selgitas, et õnnetus juhtus ajal, mil Toyota liikus laugest kurvist sirgele teelõigule, kus talle sõitis vastu Citroën Jumper. Sellel teelõigul on piirkiiruseks 90 km/h. Autojuhtide kainus, sõidukiirused ja muud üksikasjad selgitatakse ekspertiisis.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Argo Turba märkis, et kuigi selle avarii üksikasjad on veel selgitamisel, võivad vastassuunda kaldumise ja rasked tagajärjed kaasa tuua ühtmoodi nii kõrvalised tegevused autoroolis, üleväsimus, kogenematus, teeoludele mittevastav sõidukiirus kui ka muud taolised tegurid. "Enamasti on vastassuunda kaldumine tingitud sellest, et juht hindab oma võimeid üle ning sõidukiirus pole oludele vastav. Ka hõredama liiklusega teedel ei tohi auto juhtimist iseeneslikult võtta. Auto juhtimine on tegevus, mis nõuab igakülgset tähelepanu ja liikluses kokkulepitud reeglite järgimist," sõnas politsei operatiivjuht.

Tänavu on Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 32 inimest, mullu samal perioodil oli hukkunuid 35.