Pühapäeval toimusid Tuneesias massimeeleavaldused, millel mõisteti hukka valitsuse tegutsemine koroonaviiruse asjus. Samuti on riigis majandus- ja ühiskondlik kriis, vahendab BBC News.

Vallandatud peaminister Hichem Mechichi ütles eile õhtul, et annab oma volitused üle kellele iganes, kelle Saied ametisse määrab. Mechichi ütles, et ei taha mängida takistava elemendi rolli.

Rahvusvaheline kogukond kutsus tuneeslasi vaoshoitusele.

Eilses telefonikõnes kutsus USA välisminister Antony Blinken Tuneesia presidenti jätma avatuks dialoog kõigi poliitiliste jõudude ja Tuneesia rahvaga.

ÜRO teatas, et kõik vaidlused tuleb lahendada dialoogi kaudu, ja Euroopa Liit kutsus kõiki pooli austama seadusi ja vältima vägivalda.

Samasuguseid üleskutseid tegid ka Araabia Liiga, Venemaa ja Katar.

Eile jätkusid aga pealinnas Tunises kokkupõrked Saiedi pooldajate ja vastaste vahel. Teineteist loobiti parlamendi juures kividega. Parlamendihoone on blokeerinud sõjavägi.

2019. aastal presidendiks valitud sõltumatul Saiedil on olnud pikaajaline vastasseis Mechichiga, keda toetab parlamendi suurim erakond, mõõdukalt islamistlik Ennahda.

President on vallandanud ka kaitseministri ja justiitsministri.

Tuneesia oli 2011. aastal ainus riik, kus araabia kevade revolutsioon edukaks osutus, aga siiski ei ole tulnud oodatud majanduslikku ega poliitilist stabiilsust.