Delfi toimetus uuris potentsiaalse kandidaadi nime ringlemise kohta nii Helir-Valdor Seederilt (Isamaa) kui ka Indrek Saarelt (Sotsiaaldemokraatlik Erakond). Mõlemil tuli tõdeda, et viimaste päevade jooksul pole valitsuskoalitsiooni ladviku suunast tulnud ühtki signaali sobiva presidendikandidaadi arutamiseks - samm, mis oleks koalitsioonil tarvilik, tegemaks kindlaks oma kandidaadi laiapõhjalisem toetus parlamendis.

Seeder ütles et viimastel päevadel tema poole konkreetse nimega pöördutud pole. Avalikult spekuleerimiseks pole ühtegi konkreetset isikut ka talle kandidaadina esitletud.

Teadmatuses on ka Saar.

"Ei ole õrna aimugi," märkis sotsiaaldemokraatide esimees, kui jutuks tuli spekuleeritud Reformierakonna ja Keskerakonna ühiskandidaadi isik. "Ajakirjandus on isegi paremini informeeritud. Kuigi ma saan aru, et ühtegi sammu edasi pole ka ajakirjandusel teada."

Taustast

Täna kogunes Keskerakonna fraktsioon, kuulmaks Jüri Rataselt (KE), kuidas edeneb koalitsioonil presidendikandidaadi leidmisega.

Nagu selgus hiljem, siis ühtegi isikut keskerakondlaste seas ei esitletud.

Tänasel õhtupoolikul leiab aset ka Reformierakonna fraktsiooni koosolek, mille raames arutatakse eeldatavasti sama küsimust. Kas ja mis nimi sealt võib esile kerkida, saab teada alles peale kella kaheksat, mil koosviibimine ametlikult ka alguse saab.