Täna kell 19.03 sai häirekeskus teate, et Jõgevamaal Põltsamaa vallas Pilu külas põleb viljapõld.

Päästeamet rääkis Delfile, et tugeva tuule tõttu jõudis tuli levida kaheksa hektari peale, millest seitse moodustasid juba koristatud kõrrepõllu, ühel hektaril oli vili aga veel koristamata.

Tuld võtsid ka põllul seisnud põhupallid.

Tulekahju sõitis piirama ja kustutama sündmuskohale neli päästeautot mitmest maakonnast ning kaks ATV-d. Kustutamisele aitas kaasa ka põllul sõitnud traktor. Tulekahjule pandi piir paar minutit enne kaheksat, lõplikult sai tulekahju kustutatud 20.40 paiku.

Päästeamet uuendas alates kolmapäevast tuleohtliku aja piiranguid. Metsas võib käia jala või sõita mootorita sõiduriistaga, kuid hoiduma peab tuleohtu kujutavatest tegevustest, nagu on suitsetamine, lõkke tegemine ja grillimine. Mootorsõidukitega on tuleohtlikul alal liiklemine keelatud, kuna just nende sädemeist on alguse saanud väga suur osa metsa- ja maastikupõlengutest.

Kolmapäeval kuulutas päästeamet tuleohtliku aja välja Jõgevamaal, Lääne- ja Ida-Virumaal, Pärnumaal ja Tartumaal. Tuleohtlikul ajal on metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega alal keelatud grillimine, lõkke tegemine, suitsetamine ning sisenemine mootorsõidukiga sh parkimine va turbatöötlemis-, põllumajandus- ja metsatöödeks.

Tuleohtlikud piirkonnad.