Alates juuni keskpaigast saavad Eestis vaktsineerida ka 1215-aastased lapsed, kellele manustatakse soovi korral Pfizeri vaktsiini. Alla 12-aastaseid lapsi Eestis veel ei vaktsineerita, kuid on vastava ettepanekuga avaliku pöördumise teinud.

Perearst dr Piret Rospu ootab Delfi lugejate küsimusi, mis on seotud laste COVID-19 vastu vaktsineerimisega ning selle viiruse kulgemisega lastel.

Dr Rospult saab küsida, kas ja miks oleks vaja last vaktsineerida, kui efektiivselt koroonavaktsiin lapsi kaitseb ning mida ütlevad laste vaktsineerimise kohta seni läbi viidud uuringud. Oma küsimused jätke palun kommentaaridesse.

Arstid ja õed muretsevad riskirühma laste pärast
Kolmapäeval tegid Eesti perearstide selts, Eesti Noored Perearstid ja Eesti Pereõdede Ühing avaliku pöördumise, milles muu hulgas viidati vajadusele hakata vaktsineerima kõiki lapsi, kes seda soovivad.


"Kuigi nad põevad koroonahaigust üldjuhul kergesti, on ka laste hulgas neid, kellel võib haigus kulgeda raskelt: krooniliste südame-veresoonkonnahaigustega, närvisüsteemihaigustega ja rasvumisega lapsed," räägiti pöördumises.


"Lastel võib COVID-19 põdemisega seoses tekkida haruldane üliraske multisüsteemne põletikuseisund, mida on esinenud ka Eesti lastel. Lapsed võivad haigust edasi kanda teistele lastele ja täiskasvanutele, sealhulgas riskirühmadesse kuuluvatele inimestele," jätkasid arstid.