Pantvangidraama Hällby vanglas lõppes pärast üheksa tundi kestnud vastasseisu. Mõlemad valvurid vabastati, teatas politsei, vahendab SVT Nyheter.

„Vabastatud vangivalvurid tunnevad end asjaolusid arvesse võttes hästi,” ütles Rootsi vanglateenistuse julgeolekudirektor Kenneth Holm.

Valvurid on 25-30-aastased ning üks on mees ja teine naine. Üks oli kogenud ja teine algaja.

Kaks mõrvas süüdi mõistetud pantvangivõtjat vahistati ja viidi Eskilstuna politseijaoskonda. Neid kahtlustatakse inimröövis.

Vangid barrikadeerisid end koos valvuritega ühe osakonna vahiruumi kohaliku aja järgi eile kella 12.30 ajal. Tegemist on Rootsi kõrgeima turvarežiimiga vanglaga. Vangid katsid valvekaamerad ruumis kinni ja nõudsid teadete kohaselt helikopterit.

Pärastlõunal nõustusid pantvangivõtjad ühe valvuri vabastama, kui kõik 20 vangi selles osakonnas saavad kebabipitsa, mis hiljem ka vanglasse toodi.

Enne kella 19.30 kinnitas vanglateenistus, et üks valvur vabastati.

Veidi hiljem vabastati ka teine valvur.

„20 minutit üheksa läbi kolmapäeva õhtul saime me teate, et läbirääkimised pantvangivõtjatega on lõppenud ja mõlemad valvurid on vabastatud. Vabastamisoperatsiooni vaja ei olnud,” ütles vanglateenistuse pressiesindaja Stina Lyles.

Pantvangivõtjate veider nõudmine anda kaasvangidele pitsat täideti.

„Nad (vanglateenistus – toim) ei rääkinud eriti palju, kui tellimuse esitasid. Ja mulle ei makstud, nad tulid lihtsalt, võtsid pitsad ja sõitsid jälle minema,” kommenteeris pitsapagar Beshar Toma.