Ratas kinnitas Delfile, et ta on lugenud Õhtulehe lugu sellest, kuidas Mailis Repsi 45. sünnipäevapeona näiv, eeskätt tema parteikaaslastega peetud õhtusöök maksti kinni haridus- ja teadusministeeriumi eelarvest. Reps oli siis veel ministrina ametis.

Riigikogu esimehe sõnul arutatakse praegu teemat erakonnakaaslastega ning nende vestluste tulemus antakse ka avalikkusele teada. "Me peame praegu nõu," ütles Ratas vastuseks küsimusele sellest, mis saab edasi.

Uurides konkreetselt, kas Reps jätkab Keskerakonna fraktsiooni esimehena riigikogus, vastas Ratas samamoodi: "Me peame praegu nõu. Eks anname infot, kui nõu on peetud."

Mailis Repsi ei ole Delfil veel tabada õnnestunud.

Uhke pidu Kadriorus

13. jaanuaril 2020 pidas Mailis Reps restoranis Mon Repos sünnipäeva. Õhtulehe loo andmetel moodustasid suurema osa mainekas restoranis toimunud õhtuveetmise külalistest keskerakondlased nii partei riigikogu fraktsioonist kui ka erakonna juhatusest.

Näiteks tunnistas Repsi erakonnakaaslane Enn Eesmaa lehele, et osales õhtusöögil, ent oli eeldanud, et tegemist on sünnipäevalapse enda poolt kinni makstud sündmusega.

Juhtunu huvitab ka prokuratuuri, kes on juba Repsi varem teada olnud kahtlustustega ametis. Teemat ei soovinud ise kommenteerida ka Mart Laidmets, ministeeriumi ametist lahkuv kantsler.