Suurbritannias lõppesid täna keskööst piirangud. Ööklubid ja teised tubased meelelahutuskohad võisid uksed lahti teha ja sisse lubada maksimaalse arvu külastajaid, kirjutab uudisteagentuur AFP. Ka sai ametlikult läbi näomaski kandmise ja kodunt töötamise nõue.

Briti peaminister Boris Johnson viibib ise praegu isolatsioonis, sest riigi tervishoiuminister Sajid Javid andis nädalavahetusel positiivse koroonaviiruse proovi. „Palun olge ettevaatlikud," soovis Johnson eile tehtud videopöördumises. Isolatsiooni pidi jääma ka rahandusminister Rishi Sunak.

Suurbritannias on nüüd kaks kolmandikku täiskasvanutest täielikult vaktsineeritud ja kõik saanud esimese süsti. Möödunud reedel registreeriti riigis aga 50 000 uut nakatumisjuhtumit, midagi sellist polnud alates jaanuarist toimunud. Selliste uute haigestumisjuhtudega jääb Suurbritannia maha vaid Indoneesiast ja Brasiiliast.

„Kui me praegu riiki ei ava, teeksime seda sügisel, mil viirusel on külma ilma eelis," sõnas Johnson eile.

Opositsiooniliste leiboristide tervishoiuteemade kõneisik Jonathan Ashworth nimetas valitsuse käitumist hoolimatuks ja teatas, et see on ohtlik käik. „Me avame riigi, kuigi ettevaatusabinõud pole paigas," sõnas Ashworth Briti rahvusringhäälingule BBC.

Londoni kuningliku kolledži professor Neil Ferguson on hoiatanud, et Suurbritannia liigub viiruse deltatüve leviku tõttu kursil, kus varsti võib oodata 100 000 uut haigusjuhtumit päevas.