Kuubas loomevabaduse eest võitlev organisatsioon Movimiento San Isidro avaldas seejärel nimekirja inimestest, keda arvatakse olevat valitsuse poolt kinni võetud.

Hispaania välisministri sõnul on nende hulgas ka ajakirjanik Camila Acosta, keda Hispaania kutsus üles viivitamatult vabastama, vahendab CNN.

Kuuba siseministeeriumi sõnul ründasid nii hukkunud mees kui ka teised protesteerijad korravalvureid.

CNN-i ajakirjanike sõnul olid nad pühapäeval Havanas tunnistajaks sellele, kuidas mitmeid inimesi vägivaldselt kinni võeti ja arestikongidesse tõugati. Videotel on näha ka seda, kuidas mässajad tänaval politseiautosid ümber lükkasid ja politseinike pihta kive loopisid.

Teisipäeva pärastlõunal tuli teade, et takistamaks info levimist, peatasid Kuuba võimud inimeste ligipääsu peamistele sotsiaalmeedia platvormidele.

Valitsuse hallata on nii riigifirma ETECSA (Empresa de Telecomunicaciones de Cuba) kui ka ainus mobiilsideoperaatori Cubacel.

Pühapäeval alguse saanud demonstratsioon oli mitmeil hinnanguil Kuuba viimase kolme aastakümne suurim. Kohalikud võimud näevad meeleavalduste peasüüdlasena USA-d.

Kuubal valitseb viimaste aastakümnete rängim majanduskriis, mida süvendavad muu hulgas USA presidendi Donald Trumpi administratsiooni kehtestatud sanktsioonid. Samuti tõstab peab koroonaviiruse uus laine.