Viljandi menetlusgrupi juht Dan-Kristjan Tops märkis, et kohalikud kriminaalpolitseinikud tegid erinevaid uurimistoiminguid, mis viisid nii kanepikasvatuse avastamiseni kui ka kuriteos kahtlustatava tabamiseni.

„Uurimises tuvastasime, et mees pani oma koduõuel püsti kanepikasvatuse lootuses, et küllap ta vahele ei jää. Tegelikkus tõi aga teistmoodi olukorra, kui politsei möödunud nädalal tema kodust ligi kolm kilo tarbimiskõlbulikku kanepit ning lisaks üle 60 kanepitaime konfiskeeris,“ kirjeldas menetlusjuht. Ta märkis, et antud uurimine jätkub, sest edasises menetluses selgitatakse välja võimalik võrgustik ehk inimesed, kellele narkootilist ainet pakuti.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Triin Tumala sõnul on 33-aastane kuriteos kahtlustatav varem kriminaalkorras karistamata. „Sellest hoolimata on suures koguses narkootilise aine käitlemine tõsine kuritegu ja sellises koguses kanepi kasvatamise eesmärk oli prokuratuuri hinnangul ikkagi selle edasine levitamine. Seetõttu võeti kahtlustatav kohtu loal esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla. Nüüd jätkame tööd edasiste tõendite kogumiseks ja teiste võimalike asjaosaliste tuvastamiseks,“ ütles Tumala.

„Kui politsei avastab kuskilt keelatud aineid, ei piirdu uurimine kunagi vaid ainete omaniku kinnipidamisega. Kriminaalmenetluses keskendume kõigile võimalikele lülidele, alustades võimalikest edasimüüjatest ja lõpetades tarvitajatega,“ selgitas Tops.