Politseiülem Leon Charlesi väitel saabus Sanon riiki juuni alguses eralennukil koos ihukaitsjatega. Vandenõu eesmärk olevat olnud Sanoni seadmine Haiti uueks presidendiks. Mismoodi Haitis ja ülejäänud maailmas täiesti tundmatu Sanon oleks võimule pidanud tulema, politsei ei täpsustanud.

USA meedia teatel tegutseb Floridas samanimeline arst, ent esialgu pole selge, kas tegu on sama isikuga.

Haiti politseijuhi sõnul on praeguseks arreteeritud 18 Kolumbia ja kolm USA kodanikku. Viis Kolumbia kodanikku on tagaotsitavad ja kolm sai surma tulevahetuses politseiga, ütles Charles.

Ajalehe Miami Herald teatel on osa kinnipeetuid uurijatele kinnitanud, et operatsiooni eesmärk olevat olnud presidendi vahistamine, mitte tapmine. Uurimisega seotud allika väitel ütlesid USA kodanikud James Solages ja Joseph Vincent uurijatele, et neid palgati operatsiooni juurde tõlkideks. Ameeriklaste teada olnud Kolumbia püssimeestel sihtmärgi vahistamiseks ka arreteerimisorder, ent nende kohale saabudes olevat president olnud juba surnud, lisas allikas.

Kolumbia meedia kirjutas eelmisel nädalal, et vahistatud palgasõdurite lähedaste sõnul palgati nad presidenti hoopis kaitsma. Samuti väidavad osad allikad, et kolumbialased saabusid sündmuskohale alles pärast presidendi tapmist.

Miami Heraldi teatel töötasid kinnipeetud USA firmas CTU Security, mille omanik on Venezuelas sündinud emigrant Antonio Enmanuel Intriago Valera.