Terviseametile edastatava haiglaravi aruandes need faktid ei kajastu. Miks see nii on, uuritakse praegu. Uus teave on pärit Tervise Arengu Instituudi surma põhjuste registri andmetest. "Siin peab aga tähele panema, et surmapõhjuseid vaatab Tervise Arengu Instituut (TAI) üle tagantjärele ning vajadusel tehakse korrektuurid," ütles terviseameti pressiesindaja Merilin Vernik.

"Surmapõhjuseid registreeritakse surmapõhjuse teatise, RHK-10 järgi, mida vormistavad raviarstid. Nende teatiste alusel on COVID-19 kas surma algpõhjus või surma soodustanud oluliste seisundite diagnoos," lisas ta.

Võimalike laste COVID-19 tagajärjel suremise teema tõstatus Tartu ülikooli viroloogiaprofessori Andres Meritsa antud intervjuust Eesti Päevalehele, kus ta ütles: "Eestis on mitu last surnud COVID-iga, võimalik, et mõni ka COVID-isse." Ei Tallinna lastehaigla ega ka Tartu ülikooli kliinikumi lastehaigla sõnul pole nende juures COVID-iga ega COVID-isse suremise juhtumeid laste seas aset leidnud.

Tervise Arengu Instituudi sõnul tehti otsus lapse surmapõhjuse osas konsiiliumi poolt tagantjärgi, kuna muud põhjust ei osatud leida ning oletati, et põhjustajaks võis olla Covid-19. Täpsemat infot jagatakse neljapäeval.

Jaga
Kommentaarid