Politsei- ja piirivalveameti (PPA) valvepressiesindaja Leana Loide ütles Delfile, et häirekeskusele teatati raskest liiklusõnnetusest Läänemaal Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel kella 9.40 paiku.

Õnnetuses osalesid mikrobuss Ford Transit ja jalgrattur.

"Esialgsetel andmetel liikus haagisega mikrobuss Taeblast Haapsalu suunas. Kergliiklusteel liikus samas suunas 58-aastane jalgrattur. Esialgsetel andmetel sõitis jalgrattur kergliiklustee ja sõidutee ristumiskohas ülekäigurajale ning ette seal liikunud Fordile," märkis Loide.

Jalgrattur sai tõsiselt viga, mistõttu saadeti kohapeale lennusalga kopter koos meedikutega ning kannatanu toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) traumakeskusesse. Viimastel andmetel on tema seisund stabiilne.

Fordi roolis oli 35-aastane mees ning autos viibis veel kaks inimest, kes viga ei saanud. Autojuht oli kaine ning omas vastava kategooria juhtimisõigust. Õnnetus juhtus sirgel hea nähtavusega teelõigul, kus lubatud suurim sõidukiirus on 50 km/h. Teekate õnnetuspaigas oli kuiv.

Haapsalu politseijaoskonna patrullpolitseinik Lauri Põllula julgustab jalgrattureid kandma kiivrit ja olema liikluses tähelepanelik. „Jalgrattur on liikluses nõrgem pool, mistõttu on äärmiselt oluline iseennast kaitsta ja olla ettevaatlik. Kiiver ei hoia õnnetust ära, kuid võib selle tagajärjed muuta vähem traagiliseks ning päästa elu,“ sõnas politseinik.

Õnnetuspaigal viibinud Delfi lugeja sõnul juhtus õnnetus Haapsalu külje all asuva Taebla lähedal. "Autod suunati Haapsalu maanteelt ringi," kirjeldas ta. "Kohal on politsei, päästeamet ja helikopter."

"Liiklus maanteel suleti ajutiselt kopteri maandumiseks," kinnitas PPA pressiesindaja.

Jaga
Kommentaarid