Teadaolevalt kukkus väike laps alla kortermaja neljanda korruse aknast, mis oli palava ilmaga lahti jäetud. Inimesed üritasid last küll kohapeal pikalt elustada, ent paraku tulemusteta.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja Leana Loide ütles Delfile, et kuna tegemist on väikese asumiga, kus inimesed teineteist tunnevad, siis palutakse lähedaste kaotusvalu arvestades mitte avaldada juhtunu täpset asukohta.

Viimastel nädalatel on taoline kohutav õnnetus tabanud veel mitut Eesti perekonda, kuid ükski teine juhtum ei ole siiski lõppenud sedavõrd traagiliselt, kinnitati PPAst.

PPA: lapsi ei tohiks jätta järelvalveta

"Palavad ilmad sunnivad eluruumide õhutamiseks aknaid lahti jätma, kuid tekitavad ka vabaduse tunde, mis meelitab lahtise akna juurde uudishimulikke lapsi," tõdes PPA ühismeedias. "Viimastel nädalatel on Eestis juhtunud mitu õnnetust, kus lapsed on lahtisest aknast alla kukkunud."

"Kodu on lapsele kõige turvalisem koht, kuid ainult sel juhul, kui täiskasvanud nende tegemistel silma peal hoiavad. Tegelikkuses juhtub lastega kõige rohkem õnnetusi just kodu kaitsva nelja seina vahel. Väikelaste vanemad võiksid kõrgematel asuvatel korrustel akende ja rõduuste lingid eemaldada või asendada tavalised lingid lapselukuga linkidega," soovitas PPA.

"Samuti ei tohiks lapsi järelevalveta jätta. Isegi väga pisikesel lapsel võib aknalauale pääsemiseks kuluda vaid mõni sekund. Ka alaealise õe või venna hoolde jätmise asemel tasuks eelistada täiskasvanu järelevalvet."

Jaga
Kommentaarid