Ajal, mil Iraani presidendivalimistel oli üle loetud rohkem kui 90 protsenti häältest, juhtis eelduspäraselt äärmuskonservatiiv Ebrahim Raisi.

Iraani välisministeerium teatas täna, et Raisi on hääletuse võitnud. Valimiskomisjoni ametnike sõnul hääletas Raisi poolt 62 protsenti valimas käinud iraanlastest.

Riigi kõrgeim liider, ajatolla Khamenei tunnustas oma liitlase Raisi võitu ja teatas, et näeb seda ka võiduna vaenlase propaganda üle. „Eilsete valimiste suur võitja on Iraani rahvas, kes on veel kord tõusnud vaenlase palgasõdurite meedia propaganda vastu üles," teatas Khamenei täna.

Ametist lahkuv mõõdukas Iraani president Hassan Rouhani sõnas täna televisioonis, et tema järeltulija on valitud, kuid jättis võitja nime nimetamata. „Õnnitlen rahvast valiku puhul. Ametlikud õnnitlused edastan hiljem, kuid teame, kes sai piisavalt hääli ja kelle rahvas presidendiks valis."

Arvamusküsitluse järgi iseloomustas eilset hääletust märkimisväärselt loid osavõtt. 2017. käis valimas üle 70 protsenti iraanlastest, nüüdne aktiivsus jääb prognooside kohaselt 44 protsendi kanti.