Isamaa parempoolsete erakonnajuhi kandidaat ja endine riigi peaprokurör Lavly Perling leidis, et Isamaa on ainus tõsiselt võetav konservatiivne erakond Eestis ja EKRE on seltskond populiste.

Praegune erakonnajuht Helir-Valdor Seeder arvab, et EKRE ja Isamaa vahel on märkimisväärsed erinevused.

Abielurefendumit teemal leidis Seeder, et abielu ei ole eraasi. Abielu defineerimine mehe ja naise vahelise liiduna peaks Seedri väitel olema ka seaduses nõnda määratletud. "Kooseluseadus läheb kindlasti üle piiri," rääkis Seeder.

Samal teemal andis Perling avarama vastuse, öeldes, et perekond on see, kus teineteisest hoolitakse.

Erakonna madala reitingu ning paljude liikmete erakonnast lahkumise kohta tõdes Seeder, et elavas organisatsioonis on alati minejaid ja tulijaid. Jooksvat reitingut Seeder omaette eesmärgiks ei sea, kuid pole siiski praeguse tulemusega rahul.

Mõlema kinnitusel on Isamaa kaotanud enda valijaid EKRE-le ja Reformierakonnale ning nad loodavad jätkata tööd, et valijaid tagasi võita.

Perling tõi veel välja, et Isamaa rahastamine peab muutuma läbipaistvamaks ega tohi olla rahastatud ühe-kahe ärimehe poolt.

Isamaa suurkogu ja uue esimehe valimine toimub 20.juunil Tartu lauluväljakul. Valitav esimees juhib parteid nii suvistel presidendivalimistel, sügisestel kohalikel valimistel kui ka 2023. aasta märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.