Deutsche Welle teatel tegi Saksamaa kaitseministeerium selle otsuse teatavaks eile, vahendab LRT.

Nelja sõdurit kahtlustatakse seksuaalses ahistamises ning juudivastaste ja paremäärmuslike laulude laulmises. Kahtlustatav intsident leidis aset aprilli lõpus ühes hotellis, teatas Der Spiegel. Üks sõdur kandis sellest juunis ülematele ette.

Mitmeid sõdureid peetakse selles intsidendis ohvriteks, teatas Deutsche Welle. Üks vajas psühholoogilist abi ja saadeti tagasi Saksamaale.

Bundestagi liige Alexander Müller ütles, et sõdurite vead on andestamatud ja nõuavad distsiplinaarjuurdlust. Kogu kontingendile ei peaks intsident aga varju heitma, leidis Müller.

Leedu kaitseminister Arvydas Anušauskas ütles, et juurdlust viib läbi Saksamaa ja Leedu detaile ei tea.

Saksamaa saatkond Vilniuses kinnitas LRT-le, et alustatud on distsiplinaarmenetlust.

„Saksamaa saatkond Vilniuses on teadlik meediakajastusest distsipliini rikkumise kohta Saksa Bundeswehri kontingendi hulgas NATO ettenihutatud kohaloleku lahinggrupis Leedus Ruklas. Juba mõnda aega on toimunud kompetentsete sõjaväevõimude põhjalik distsiplinaarjuurdlus. Selle ajal on neli sõdurit juba kodumaale saadetud. Meie relvajõudude reputatsioon on meie riigi jaoks kõrge väärtusega. Seetõttu kaitsevad seda karmid sanktsioonid distsiplinaar- ning ka kriminaalseaduse järgi,” teatas Saksa saatkond täna.