NATO peakorteri ümbruses olid juba eile tänavapostitele kleebitud hoiatavad sildid, et politsei teisaldab lisaks autodele ka valesse kohta pargitud kaherattalised. Lisaks tiirutasid linna kohal kopterid ja kilomeetri pikkuselt teelõigult olid kadunud kõik prügikastid.

Lisaks kopteritele tagavad Brüsselis turvalisust koerapatrullid ja föderaalpolitsei eriüksused, kes on paigutanud ka kõigi tundlike paikade juurde snaiprid. Bideni ja tema kaaskonna teele või peatuspaika jäävate äride omanikud peavad arvestama kohustuslike sulgemistega. USA delegatsioon liigub ringi 15 mustast limusiinist koosnevas kolonnis.

Brüsseli ühistranspordifirma STIB on juba palunud reisijatel vältida bussi ja trammi ning eelistama metrood.

Biden lahkub Brüsselist homme kella poole kolme paiku ning lendab Air Force One'i pardal Genfi kohtuma Vene riigipea Vladimir Putiniga.

NATO tippkohtumise pressikeskusesse ajakirjanikud jalgsi ei pääse, vaid peavad sündmuspaika saabuma 10-minutilise teekonna kauguselt bussiga, kus tohib istuda vaid ühekaupa ning aknapoolses ääres. Lisaks ootab ees põhjalik mitmest osast koosnev turvakontroll, mille käigus peab avama oma arvuti, jooma kaasa võetud pudelist, et näidata, et selle sisemus on ohutu, ning ootama riietelt võetud lõhkeaineproovi vastust.

Eesti jaoks tõotab NATO tippkohtumine tulla sündmusterohke, sest praeguse plaani kohaselt õnnestub Eesti peaministril Kaja Kallasel pärast keskpäeva kohtuda koos teiste Balti riikide esindajatega USA riigipea Joe Bideniga. Lisaks kohtub Kallas Briti peaministri Boris Johnsoni ja Islandi valitsusjuhi Katrín Jakobsdóttiriga ning esineb koos Kanada peaministri Justin Trudeauga maineka mõttekoja paneeldiskussioonil.