See tähendab, et suletuks jäävad ööklubid ja inimestel soovitatakse endiselt kodus töötada, kui see võimalik on.

Peaminister Boris Johnson peaks edasilükkamist kinnitama täna pressikonverentsil. See pannakse parlamendi alamkojas hääletusele ja see võib BBC teatel esile kutsuda konservatiividest parlamendiliikmete mässu.

Taasavamist edasi lükkama on kutsunud paljud teadlased, et rohkem inimesi jõuaks vaktsineeritud ja teise doosi saada samal ajal, kui kasvab viiruse deltavariandiga nakatumiste arv.

Edasilükkamine võimaldab ka teha rohkem uurimistööd selle kallal, kas vaktsiinid purustavad või ainult nõrgestavad sidet nakatumiste ja hospitaliseerimiste vahel.

Kõik piirkonnad Šotimaal peaksid piirangutest vabanema 28. juunil, mis tähendab seda, et rohkem inimesi võib koguneda kohvikutesse, pubidesse ja restoranidesse, kuigi endiselt tuleb distantsi hoida.

Põhja-Iirimaal peaksid piirangud siseruumides kogunemisele leevenema 21. juunil. Siis vaadatakse üle ka praegused reeglid Walesis.

Nakatumise kasvu Suurbritannias veab koroonaviiruse deltavariant, mis avastati kõigepealt Indias. See moodustab nüüd 90% nakatumistest.

Arvatakse, et delta on umbes 60% nakkavam kui alfa, mis avastati kõigepealt Inglismaal Kentis ja oli varem Suurbritannias domineeriv. Delta viib inimesed ka kaks korda suurema tõenäosusega haiglasse.