Ajakiri People koostas hiljuti kokkuvõtte soodustustest ja auhindadest, mida USA-s vaktsineerimise eest pakutakse. Lisaks sellele pakuvad paljud söögikohad vaktsineeritutele soodustusi kohalikul tasemel.

Toit

Indianas saavad elanikud vaktsineerimise eest karbi Girl Scouti küpsiseid.

New Yorgi linnas pakub burgerikett Shake Shack vaktsineeritutele tasuta Crinkle Cuti friikartuleid iga burgeri või kanavõileiva juurde kuni 12. juunini. New Yorgi mobiilses vaktsineerimisbussis end vaktsineerida lastes võib saada ShackBurgeri vautšeri, mis kehtib aasta lõpuni.

Sõõrikukett Krispy Kreme pakub vaktsineerimiskaardi ettenäitamisel ühe tasuta sõõriku päevas kuni aasta lõpuni.

Nathan’s Famous pakub kõigile nende vaktsineerimispäeval oma algses asukohas Coney Islandil tasuta hotdogi.

Ledo Pizza pakub Marylandi elanikele esimese vaktsiinidoosi järel tasuta kaheksatollise juustupitsa kuni 30. juunini või kuni on andnud välja 10 000 pitsat.

José Andrés Restaurants pakub 50-dollarisi kinkekaarte restoranidesse Washingtoni piirkonnas neile, kes näitavad vaktsineerimistõendit.

Alkohol

Õlletootja Anheuser-Busch lubas osta kõigile üle 21-aastastele ameeriklastele ringi õlut, kui 70% USA täiskasvanud elanikkonnast on osaliselt vaktsineeritud, toetades president Joe Bideni eesmärki saavutada see tulemus iseseisvuspäevaks ehk 4. juuliks.

Miami Beachi kommertskoda korraldas mälestuspäeval ehk mai viimasel esmaspäeval ürituse „Shots for Shots”, et õhutada rannas käijad end vaktsineerida laskma. Kõik 17. tänava ja konverentsikeskuse vaktsineerimispunktides vaktsineeritud sai kupongi tasuta joogile kampaaniast osa võtnud baarides ning teise kupongi, millega sai allahindlust ja muid soodustusi mitmetes muudes kohtades nagu keemilises puhastuses, rõivapoodides ja pitsarestoranides.

Raha

New York seadis lati kõrgele kampaaniaga „Vax and Scratch”, mis pakkus kraapimisloterii pileteid üle 18-aastastele, kes vaktsineeriti kümnes vaktsineerimispunktis üle osariigi 24.-28. mail. Peavõit oli viis miljonit dollarit.

Californias pakub kampaania „Vax for the Win” kõigile üle 12-aastastele vähemalt ühe doosi saanutele osalust loteriis. 15. juunil teatatakse kümme 1,5 miljoni dollari suuruse auhinna võitjat.

Oregonis võivad vaktsineeritud täiskasvanud võita miljon dollarit või ühe 36-st 10 000 dollari suurusest auhinnast.

New Mexicos hakatakse juuni keskpaigast kõigi vahel, kes on saanud vähemalt ühe doosi, igal nädalal välja loosima 250 000 dollari suurusi auhindu. Augusti alguseks täielikult vaktsineeritud võivad võita peaauhinna viis miljonit dollarit.

Lääne-Virginias annab osariik noorte inimeste vaktsineerima meelitamiseks välja 100 dollari suurused säästuobligatsioonid kõigile 16-35-aastastele, kes ennast vaktsineerida lasevad.

Ohio oli esimene osariik, mis meedias tähelepanu pälvis, kui kuberner Mike DeWine pakkus täielikult vaktsineeritud elanikele võimalust võita miljoni dollari suurusi loteriivõite.

Stipendiumid

Ohio näitas teed ka hariduse valdkonnas, pakkudes osariigi loteriis viit täielikku stipendiumi ükskõik millisesse osariigi kolledžisse või ülikooli 12-17-aastastele elanikele, kes on saanud vähemalt ühe doosi vaktsiini.

New Yorgi osariigis antakse välja üks täisstipendium ühte osariigi avalikku ülikooli. Loosis osalevad 12-17-aastased osariigi elanikud, kes on saanud esimese doosi Pfizeri vaktsiini.

Küttimine ja kalastamine

Maine pakub üle 18-aastastele esimese süsti saanud elanikele aasta lõpuni kuni 5000 kalapüügi- ja 5000 jahiluba. Jahimehed peavad olema läbinud ohutuskursuse, olema varem jahiluba omanud ja olema kriminaalselt karistamata.

Arkansases võivad vaktsiinisüsti saanud saada 20-dollarise kinkekaardi küttimiseks või kalastamiseks.

Lääne-Virginia kuberner Jim Justice teatas, et loteriiga antakse ära viis jahipüssi ja viis haavlipüssi. Veel loositakse välja kaks uhiuut pikapit pluss viis eluaegset jahi- ja kalapüügiluba.

Elamused

New Yorgi linnapea Bill de Blasio teatas, et vaktsineeritutele pakutakse soodushinnaga või tasuta pileteid linna vaatamisväärsuste ja elamuspaikade külastamiseks.

Illinois pakub vaktsineeritutele 50 000 tasuta piletit Six Flags Great America lõbustusparki Chicago lähedal. Chicagos on igakuine muusikaüritus Protect Chicago Music Series avatud ainult vaktsineeritud elanikele.

Alabama elanikud, kes läksid 15. mail vaktsineerima kliinikusee Talladega Superspeedway võidusõiduraja juurde, võisid oma autoga rajal kaks ringi kihutada.

Sport

Ameerika jalgpalli liiga NFL teatas, et annab vaktsineeritud inmestele, kes kirjutavad, kui tähtis on end vaktsineerida, 50 piletit liiga finaalmängule Super Bowl LVI.

Pesapalliliiga MLB meeskonnad New York Mets ja New York Yankees pakuvad vaktsineerimist staadionidel, millisel juhul on pilet mängule tasuta.

Ka teised pesapallimeeskonnad USA-s, näiteks Cincinnati Reds, Seattle Mariners ja Cleveland Indians pakuvad soodus- või tasuta pileteid. Euroopa jalgpalli meeskond New Mexico United pakub vaktsineeritutele tasuta pileteid tulevastele mängudele.

Muud pakkumised

Office Depot ja Office Max pakuvad üle USA kuni 25. juulini vaktsineerimiskaartide tasuta lamineerimist.

Uber ja Lyft pakuvad 24. maist 4. juulini kõigile Ameerikas tasuta sõitu vaktsineerimispunkti ja sealt tagasi.

Michigan kavatseb kaotada sellised meetmed nagu maskikohustuse ja piirangud koguneda lubatavate inimeste arvule, kui 70% üle 16-aastastest on vaktsineeritud.

Valge Maja teeb koostööd lastehoiuteenuste pakkujate KinderCare, Learning Care Group, Bright Horizons ja enam kui 500 NMKÜ organisatsiooniga, et koordineerida tasuta lastehoidu täiskasvanutele, kes lähevad vaktsineerima või kannatavad võimalike kõrvalmõjude all.