Eesti rändesaldo oli 2020. aastal juba kuuendat aastat järjest positiivne. See tähendab, et sisse rändas rohkem inimesi kui välja. "Kuna loomulik iive on pikalt negatiivne püsinud, aitab just positiivne rändesaldo rahvaarvu stabiilsena hoida," kirjutavad statistikaameti analüütikud Terje Trasberg ja Kristjan Erik Loik blogis.

Suurima osa sisserännanutest moodustavad jätkuvalt Eestis sündinud inimesed. Samas on jätkumas trend, kus Eestis sündinud inimesi rändab välja rohkem kui sisse. Viimase kümne aasta jooksul on iga kümne välja rännanud Eestis sündinu kohta saabunud riiki tagasi üheksa siin sündinud inimest.

2020. aasta rändestatistika tõi ka ühe suurema muutuse. Kui aastaid on välismaal sündinud sisserändajate edetabelit juhtinud Venemaa, siis nüüd on haaranud esikoha Ukraina. Viimase kuue aasta jooksul on sisserände raskuskese nihkunud Lääne-Euroopalt Ida-Euroopale. Näiteks on 2020. aasta saabujate esikümnesse tõusnud Valgevene ja India, samal ajal kui Itaaliat ja Hispaaniat sealt enam ei leia.

Eelmisel aastal kolis Eestisse elama ligi 3800 inimest rohkem kui siit lahkus. 2020. aastal rändas Eestisse 16209 inimest, lahkus 12427 inimest.