„Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti üle neljakümne teate sõidukite peeglite varguste kohta. Teateid tuli Pirita linnaosast ning Rae vallas asuvast Peetrist. Varastati mitmete erinevate automarkide peegleid ning tänaseks on vargustes kahtlustatav isik meil käes, kelleni jõudsime sündmuskohtadelt kogutud asitõendite põhjaliku analüüsi järel.

Täname kõiki ohvreid, kes meile vargusest teatasid ning eriti suureks abiks on alati, kui korter- ja eramajadel on valvekaamerad, mille pilt võib oluliselt politseitööd lihtsamaks teha. Soovitame ka oma maja küljes olevaid kaameraid regulaarselt kontrollida veendumaks, et kõik töötab ja salvestamine toimib. Need on põhilised meetmed, mida saame ise rakendada enda vara kaitseks. Samuti tasub märgata enda ümber toimuvat – kas sinu tänaval või rajoonis liigub kahtlaseid sõidukeid või inimesi.

Kinnipeetud lätlane on varasemalt karistatud ning kandnud karistusi erinevate Lääne-Euroopa riikide vanglates varavastaste kuritegude eest. Meil on põhjust arvata, et sama mees pani toime ka tänavu veebruarikuus küljepeeglite vargused Viimsis,“ sõnas Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Rainis Sinikas.

Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti vargustes kahtlustatav 35-aastane mees esialgu kaheks kuuks vahi alla.