Hamasi kõneisik Fawzi Barhoum ütles, et Hamasil ei ole sellest asjast midagi teada ega ole neil ka sellega mingit seost, vahendab Reuters.

Valgevene saatis pühapäeval Ryanair lennuki juurde hävitaja MiG-29 ning väitis, et on saanud teate, et lennukis on pomm. Lennuk suunati Minskisse, kuigi oli juba Leedu piiri lähistel ja sihtkoht Vilnius oli lähemal kui Minsk. Pärast maandumist vahistati lennukis olnud Valgevene opositsiooniline ajakirjanik Raman Pratasevitš.

Valgevene välisministeeriumi esindaja teatas, et Valgevene tegutses vastavalt rahvusvahelistele reeglitele ja traspordiministeeriumi lennundusametkonna ametnik luges ette väidetava pommiähvarduse teksti: „Meie, Hamasi sõdurid, nõuame, et Iisrael peataks tule Gaza sektoris. Me nõuame, et Euroopa Liit lõpetaks Iisraeli toetamise selles sõjas. Selles lennukis on pomm. Kui te nõudmisi ei täida, plahvatab pomm 23. mail Vilniuse kohal.”

Hamasi esindaja Barhoumi sõnul ei ole rühmitusel sellega mitte mingisugust pistmist.

Palestiinlaste ja Iisraeli vahel valitseb pärast 11 päeva kestnud vaenutegevust praegu relvarahu.

„Me ei kasuta neid meetodeid, mis võivad olla mingite kahtlaste osapoolte kätetöö, kelle eesmärk on Hamasi demoniseerida ja rikkuda maailma sümpaatiat meie palestiina rahva ja tema legitiimse vastupanu suhtes,” ütles Barhoum.

Valgevene õhujõudude ülem Igar Golub väitis, et Ryanairi lennuki meeskond otsustas ise Minskisse suunduda ja et hävitaja saadeti eskordiks kohale alles siis, kui reisilennuk oli võtnud suuna Minskile.

Jaga
Kommentaarid