„Me astume välja selle eest, et hinnata seda olukorda mitte tulise peaga, mitte kiiruga, kogu olemasoleva informatsiooni alusel, seda enam, et Valgevene välisministeeriumi esindaja tegi põhjaliku avalduse,” ütles Lavrov, vahendab Interfax.

Lavrov juhtis tähelepanu sellele, et Valgevene võimud rõhutasid oma valmisolekut tegutseda selles küsimuses läbipaistvalt, järgida kõiki rahvusvahelisi reegleid, garanteerida täielik läbipaistvus ja vajaduse korral kaasata rahvusvahelisi eksperte.

„Ma arvan, et see on absoluutselt mõistlik lähenemine, ja veel rõhutati, et Valgevene on valmis esitama kõik vajalikud materjalid, mis kinnitavad, nagu öeldi, et vastavad lennundusvõimud tegutsesid rahvusvaheliste reeglite raames,” ütles Lavrov.

„Tähtis on hinnata seda olukorda kaine peaga, seda enam, rõhutan veel kord, et Valgevene võimud on valmis esitama kogu vajaliku informatsiooni,” ütles Lavrov.

Lavrov tuletas meelde 2013. aasta intsidenti, kui Austria sundis USA nõudmisel maanduma Boliivia tollase presidendi Evo Moralese lennuki, ning 2016. aasta juhtumit, kui Belorusskije Avialinii lennuk sunniti maanduma Kiievis, sest Ukraina julgeolekuteenistus tundis huvi pardal olnud Armeenia kodaniku vastu.

Enne seda oli neid intsidente meelde tuletanud Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova: „Šokeerima peaks kas kõik: alates Boliivia presidendi lennuki sundmaandumisest Austrias USA nõudmisel ja Ukrainas 11 minutit pärast Valgevene lennuki õhkutõusmist koos antimaidani aktivistiga. Või ei tohiks teiste analoogiline käitumine üldse šokeerida,” teatas Zahharova.

Jaga
Kommentaarid